Συνέδρια

Sunday, November 1, 2015

Casper visits grade A'

Casper visits grade A'
 
Halloween σημαίνει κολοκύθες, μάγισσες και φαντάσματα. Έτσι, μας επισκέφθηκε ο Casper!
 
Ο Casper στην αρχή ήταν λυπημένος, αφού δεν ήταν με τους φίλους του. Στη συνέχεια, θυμωμένος γιατί ήρθε στο σχολείο χωρίς τα σχολικά του αντικείμενα. Όταν όμως ξεκαθαρίσαμε πως θα του τα ετοιμάζαμε όλοι μαζί, χάρηκε πάρα πολύ. Ήταν όμως και λίγο φοβισμένος γιατί δεν ήξερε αν θα μπορούσε να πει όοοολες τις καινούριες λέξεις μαζί μας. Έτσι, παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Τρόμαξε λίγο από το παιχνίδι της χορωδίας, αλλά γρήγορα μπήκε στο νόημα
 
Τα παιχνίδια πλέον δυσκολεύουν! Στο παιχνίδι της χορωδίας, έχουμε βάλει και ρυθμό. Πρέπει να χειροκροτάμε πριν προφέρουμε τις λέξεις. Στο παιχνίδι της παντομίμας, πρέπει να χρησιμοποιούμε και ανάλογο τόνο φωνής. Χώρια το παιχνίδι τύπου "κρύο - ζεστό"... Εδώ πρέπει ένα παιδί να κλείνει τα μάτια μέχρι τα υπόλοιπα παιδιά να κρύψουν την καρτέλα με τη λέξη. Στη συνέχεια, τα παιδιά την προφέρουν συνεχώς ρυθμίζοντας τον τόνο της φωνής τους ανάλογα με το αν το παιδί που ψάχνει την καρτέλα πλησιάζει ή απομακρύνεται από το σημείο. (το τελευταίο αποτελεί εισήγηση από συνέδριο)
 
Σκούρα ήταν τα πράγματα στο τελευταίο μάθημα. Παιχνίδι τόμπολας σου λένε! Άντε να βρεις το αντικείμενο που ακούς, να το κυκλώσεις και να ψηλώσεις το πινακάκι σου με το σύνθημα. Εντάξει, είχαμε βέβαια και λίιιιιγη, ελάχιστη βοήθεια.
 
Αλλά, στην τελευταία δραστηριότητα θα μας ζήλευε και ο αστυνόμος Σαϊνης. Βρήκαμε τις σωστά γραμμένες λέξεις, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια!
 
Ήρθε και η ώρα που θα ετοιμάζαμε τα πράγματα του Casper για το σχολείο. Πατήσαμε με το μαρκαδόρο στις ήδη γραμμένες λέξεις και τις αντιγράψαμε. Κόψαμε τις καρτέλες και φτιάξαμε τις τσάντες (εδώ βασανιστήκαμε λίγο, αλλά τα καταφέραμε με βοήθεια).
 
Πώς θα μπορούσαμε βέβαια να κλείσουμε την εβδομάδα μας χωρίς μια αναμνηστική "φωτογραφία" του καινούριου μας φίλου; Έτσι, δείξαμε τα συναισθήματα του Casper ολοκληρώνοντας την εικόνα του, τον χρωματίσαμε με ανάλογα χρώματα και γράψαμε τις λέξεις. Όποιος τελείωνε, ξεκινούσε και επαναληπτικό φύλλο εργασίας.
 
See you soon Casper!
 
 
 



No comments:

Post a Comment