Συνέδρια

Τεχνολογία

Χρήσιμα τεχνολογικά εργαλεία:



Για δημιουργία βίντεο, ένα απλό εργαλείο είναι το Movie Maker. Είναι αρκετά απλό στη χρήση του, τόσο απ' τον εκπαιδευτικό, όσο και απ' τα παιδιά, με τις ανάλογες οδηγίες και καθοδήγηση. Μπορείτε να το κατεβάσετε χωρίς χρέωση από εδώ.

______________________________





Για δημιουργία ηλεκτρονικών flash cards (χρήσιμων για παιγνιώδεις δραστηριότητες), προτείνω την ιστοσελίδα flipquiz. Έχει διάφορες δυνατότητες, όπως την ενσωμάτωση χρονομέτρου, αλλά και βαθμών, για αυξανόμενο δείκτη δυσκολίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό και τις δικές σας κάρτες εδώ.


______________________________




Ένα πρόγραμμα για κατηγοριοποίηση, ομαδοποίηση, οργάνωση πληροφοριών είναι το kidspiration. Επιτρέπει τα πιο πάνω, ακόμη και τη χρήση εικόνων, αφού η οργάνωση ακολουθεί οργανόγραμμα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από εδώ.


______________________________

Ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών σταυρολέξων είναι το eclipse crossword. Δίνει τη δυνατότητα να δώσεις τους ορισμούς και να δημιουργήσει το σταυρόλεξο, τόσο λυμένο, όσο και με κενά. Μπορείτε να το δείτε εδώ.  

______________________________


Για δημιουργία ηλεκτρονικού παζλ, χρήσιμου για ενίσχυση δεξιοτήτων (συντονισμού ματιού - χεριού, καλλιέργεια λογικής σκέψης), αλλά και ως δραστηριότητα για τα παιδιά που τελειώνουν πιο νωρίς την εργασία τους, ή ακόμη και για ξεκούραση, προτείνω τη σελίδα jigsawplanet. Διαθέτει έτοιμα παζλ, καθώς και εργαλείο για δημιουργία δικών σας. Θα την βρείτε εδώ.


______________________________






Για δημιουργία ιστοριών, προσωπικό αγαπημένο ήταν το Zooburst. Είχε τη δυνατότητα μετατροπής της ιστορίας σε τρισδιάστατο pop up βιβλίο. Δυστυχώς, έχει αναστείλει τη λειτουργία του από το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ με το 2017, δεν θα υπάρχει πρόσβαση ούτε στο αποθηκευμένο υλικό του.





Έτσι, ένα άλλο εργαλείο είναι το storybird. Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας βιβλίου με εικόνες και κείμενο. Η τελειωμένη εργασία έχει την όψη βιβλίου, το οποίο μπορεί κανείς να μετροφυλλήσει. Μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό εδώ.

______________________________




Για μεγάλη ποικιλία από εφαρμογίδια και διαδραστικά παιχνίδια, όπως και παρουσιάσεις, θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη την ιστοσελίδα i-pinakas. Όλο το υλικό βρίσκεται κατηγοριοποιημένο ανάλογα με τάξη, μαθησιακό αντικείμενο και κεφάλαιο, ενώ συνοδεύεται από κανάλι στο youtube.  Μπορείτε να διερευνήσετε και μόνοι σας εδώ.

______________________________





Για εφαρμογίδια σχετικά με τα μαθηματικά, προτείνω την ιστοσελίδα National Library of Virtual Manipulatives, η οποία φέρει το λογότυπο του πανεπιστημίου της Utah. Τα εφαρμογίδια είναι διαδραστικά και μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τις δικές του ασκήσεις ανάλογα με το επίπεδο (π.χ. πρόσθεση διψήφιων αριθμών, τριψήφιων κ.ά.), ή να επιλέξει την τυχαία εφαρμογή. Θα την βρείτε εδώ.


______________________________


Ένα on-line πρόγραμμα που επιτρέπει ηχογράφηση κειμένων, με τη χρήση avatar για μεγαλύτερη ελκυστικότητα είναι το voki. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα avatar, να του δώσεις φωνή και να το χρησιμοποιήσεις στην τάξη. Χρήσιμο για σωστή προφορά, ή για δημιουργία ενός μυστηριώδους χαρακτήρα ... Στην ιστοσελίδα προτείνεται και η αξιοποίησή του στα μαθηματικά και την επιστήμη.
Θα το βρείτε εδώ.









Ένα πρόγραμμα χρήσιμο για την ένταση της φωνής, ή και φασαρίας στην τάξη είναι το bubbles. Είναι πολύ απλό και η ένταση της φωνής προσλαμβάνεται με μικρόφωνο. Περισσότερα εδώ.


______________________________




Για διαχείριση τάξης, ένα λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το Class Dojo. Στηρίζεται στη λογική του κερδίζω - χάνω πόντους, ενώ παρέχει στοιχεία όπως η δημιουργία avatar για τους μαθητές. Η όλη διαχείριση γίνεται διαδικτυακά, ενώ χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό. Θα το βρείτε εδώ.





No comments:

Post a Comment