Συνέδρια

Friday, November 18, 2016


 Η γωνιά της λογοτεχνίας!

Αίθουσα ενισχυτικής διδασκαλίας της Ελληνικής σε παιδιά που δεν την έχουν ως μητρική στο δημοτικό σχολείο Σωτήρος - σχολική χρονιά 2015 - 2016

Στο σχολείο που εργάζομαι τα δύο τελευταία χρόνια, φοιτούν αρκετά παιδιά που δεν έχουν την Ελληνική ως μητρική τους γλώσσα. Υπάρχει αίθουσα που χρησιμοποιείται για τα μαθήματά μας.

Σε αυτή την αίθουσα, υπήρχε μια γωνιά αναξιοποίητη. Έτσι λοιπόν, έχοντας εργαστεί με τα παιδιά μου (τόσο αυτά που συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά, όσο και με αυτά που φέτος ξεκίνησαν) σε διάφορα λογοτεχνικά βιβλία, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε τη γωνιά της λογοτεχνίας.











 
 

Η πιο πάνω δράση έχει πραγματοποιηθεί κατά τον Οκτώβρη 2015. Τώρα που ζεστάθηκαν οι μηχανές φυσικά, θα συνεχίσουμε με τη συνδρομή και άλλων παιδιών, αποδίδοντας τους ήρωες των λογοτεχνικών βιβλίων με τους οποίους  έχουμε ταξιδέψει, αλλά και θα γνωρίσουμε στη συνέχεια.
Αν κάποιο παιδί επιλέξει μόνο του να διαβάσει κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο και να εργαστεί με άλλα υλικά και θέλει η εργασία του να αναρτηθεί, ό,τι καλύτερο!!!
Συνεχίζοντας και το Νοέμβριο ...


No comments:

Post a Comment