Συνέδρια

Tuesday, December 20, 2016

Προϊστορικός άνθρωπος

Μία από τις πιο αγαπημένες μου ενότητες, είναι η ενότητα για τον προϊστορικό άνθρωπο. Τα τεκμήρια που συνδυάζουν φωτογραφίες πραγματικών χώρων και αντικειμένων, σε συνδυασμό με την πιο "παιδική" οπτική, συναπαρτίζουν μια ενότητα ευέλικτη σε διάφορες δραστηριότητες.

Είδαμε και συζητήσαμε εικόνες και φωτογραφίες και εργαστήκαμε με δραστηριότητες από τα αντίστοιχα εγχειρίδια. Παράλληλα, εργαστήκαμε στα πιο κάτω φύλλα εργασίας. Κόψαμε τις εικόνες και τις τοποθετήσαμε στη σωστή στήλη, "παίξαμε" με την έννοια της συνέχειας και πήραμε το ρόλο των ανθρώπων της σπηλιάς.




Απολαύσαμε αντίστοιχα βιντεάκια από την αξιόλογη σειρά "Προϊστορικός άνθρωπος".








Επίσης, δημιουργήσαμε! Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας βραχογραφίες. Τι κάναμε; Σε χάρτινα ποτηράκια με καπάκι (που χρησιμοποιούνται για καφέ) ετοίμασα το μίγμα για τα παιδιά: χώμα, φυτικό βούτυρο, ζεστό νερό. Έκοψα επίσης ασημόχαρτο, ένα κομμάτι για κάθε παιδί λίγο πιο μεγάλο από χαρτόνι Α4.
Στην τάξη, αφού μοιραστήκαμε τα υλικά, δημιουργήσαμε. Φυσικά, για να καθαρίσουν τα πινέλα, χρειάζεται να μουλιάσουν σε ζεστό νερό.





No comments:

Post a Comment