Συνέδρια

Thursday, November 17, 2016

Φρούτα - "Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες"



Πώς θα μπορούσε να λείπει ο Ευγένιος Τριβιζάς και συγκεκριμένα το βιβλίο του "Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες"; Τα ποιήματά του σε συνδυασμό με την ενότητα "Φρούτα", καλή διάθεση και μπόλικη φαντασία είναι το μυστικό αυτής της ενότητας!



Αφού πρώτα παίξαμε με τα φρούτα (αναγνώριση, υποκοριστικά π.χ. μήλο - μηλαράκι,  επίθετα π.χ. νόστιμο, υγιεινό, κόκκινο κ.λ.π.), φτιάξαμε και εμείς αντίστοιχα ποιήματα. Βέβαια, ανάλογα και με τις ατομικές διαφορές και ανάγκες του κάθε παιδιού και στα πλαίσια της διαφοροποιημένης εργασίας, υπήρχε και η αντίστοιχη εργασία.























Πολύ περήφανοι όλοι για την εργασία μας! Κάτι έπρεπε να κάνουμε, ώστε να μας θυμίζει πως όταν προσπαθούμε, μπορούμε! Έτσι, μετατρέψαμε τις εργασίες μας σε μπρελόκ.



Εργαστήκαμε και με το λεμόνι σε οικογένειες λέξεων και στη σύνταξη πρότασης.


 Βλέποντας φωτογραφίες με "καλλιτεχνικές δημιουργίες" με φρούτα, φτιάξαμε και εμείς τις δικές μας. Χρησιμοποιήσαμε μήλο, φράουλα, μπανάνα και μανταρίνι. Τις φωτογραφήσαμε και τις παρουσιάσαμε εστιάζοντας σε 2 σημεία: Τι έκανα; Τι φρούτα χρησιμοποίησα; ή Τι φρούτα έβαλα; Στη συνέχεια, υποδυθήκαμε τους μεγάλους σεφ, φωτογραφηθήκαμε και  ... ένας μικρός πίνακας σε τριπόδι!




Κάποιες από τις εργασίες μας εδώ: 







Οι εργασίες μας ... Τόμος ΙΙ


No comments:

Post a Comment